Carla Gràcia | Biografia
Pàgina web oficial de Carla Gràcia Mercadé, autora de "Set dies de Gràcia" i professora d'escriptura creativa
escriptura creativa, literatura catalana,
19173
page-template-default,page,page-id-19173,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.3,vertical_menu_enabled, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

És llicenciada en Ciències de la Comunicació per la Universitat Ramon Llull. Després de realitzar un postgrau en Gestió i Resolució de Conflictes, un MBA internacional i d’estar vivint a França, Anglaterra i els EEUU, va emprendre l’aventura de donar la volta al món. Va ser en aquest viatge on va descobrir la vocació per l’ofici d’escriure.

Pots ser, fer i tenir qualsevol cosa. Fes que la teva vida sigui sagrada.

Ha treballat per empreses nacionals i internacionals, com Nestlé, Shackleton, Rosa Clará o Salas, en l’àmbit de la comunicació i la formació. Editora durant més de dos anys de la revista D+ Magazine i directora del programa radiofònic Plusvàlua, d’economia amb valors, ha col·laborat amb diversos mitjans de comunicació. Formada com a escriptora a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, després de la publicació del seu segon llibre d’assaig, amb l’editorial Columna, va decidir deixar la seguretat d’una feina estable per retirar-se a un petit poble de muntanya i acabar la novel·la que feia més de quatre anys que estava escrivint. El gener del 2014 va publicar Set dies de Gràcia en català i castellà, amb les editorials Rosa dels Vents i Grijalbo, i el 2016 es va editar a Itàlia (Salani Editore) i Polònia (Grupa Wydawnicza Foksal). Per aquesta obra va rebre els premis Llança d’Òmnium Cultural i el Vila de Gràcia. Ha estat convidada a participar amb un relat al Llibre de la Marató de TV3 sobre malalties del cor. Cada dia es lleva per escriure i tramar, fil a fil, la seva pròxima novel·la.

Durant aquests anys ha descobert la màgia d’acompanyar a d’altres a través de la besllum de l’escriptura. Ha estat professora de l’Ateneu Barcelonès i actualment dóna classes d’escriptura creativa al Laboratori de Lletres. És Professora Associada de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) on imparteix classes de comunicació escrita i escriptura per a futurs periodistes.